måndag 12 augusti 2013

Mississippi Mud Pie

I dessa helger är det många som ska ha kräftskiva och surströmmingsskiva, 
men är osäker på vilken dessert som passar.
Här kommer ett hett tips: Mississippi mud pie!
Choklad är aldrig fel. Kombinerat med kola och marshmallows är det oslagbart!
Receptet är - åter igen - hämtat från Två systrars söta och användes flitigt på vårt coffeehouse.
Väl värt att prova!


200 g smör
5 dl socker
4 ägg
3,5 dl vetemjöl
1 krm salt
1 tsk bakpulver
0,5 tsk vaniljsocker

Minimarshmallows till garnering

Kolasås:
45 g smör
1 dryg dl farinsocker
1,5 msk vatten
1 dl grädde

Ugn 175 grader.

Rör smör och socker. Tillsätt äggen ett i taget.

Blanda de torra ingredienserna och rör ner.
Grädda i ca 45 min.

Ta ut kakan och tryck försiktigt ner marshmallows medan kakan är varm. 
Låt svalna.

Gör undertiden kolasåsen.
Värm smör, vatten och farinsocker på låg värme.
Vispa ner grädden och låt såsen sjuda tills den tjocknar.
Ringla såsen över kakan.

För att göra desserten lite roligare och mer färgglad för ögat kommer här lite dekorationstips:
Stjärnor som strös runt ovansidan av kanterna. Klicka här. 
Guldsocker som sprinklas över härligheten hittar ni här. 
Ätbart glitter som strös i valfria mängder och platser hittar ni här.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar