onsdag 22 januari 2014

Bakade Cake pops

Här kommer då en beskrivning på hur våra nya bakformar för Cake pops fungerar och hur du bäst använder dem. Detta är en mindre söt variant av cakepops då den inte blandas med någon fyllning.
Självklart beror det på vilket recept du använder.

Börja med att smöra din bakform.
Du smörar både ovandel och nederdel.
Använd gärna matolja, men det går även med smör.






Vispa ihop din cakepopsmet.
Receptet får inte vara en för porös kaka, då det blir svårare för din cakepopspinne att få fäste.
Du hittar receptet jag använt här: Bakade Cakepops





Fyll en spritspåse med smeten och spritsa ut i formen.









Fördjupningarna ska fyllas hela vägen upp.
(inte till 2/3 som är "standard" för ex muffinsformarna)





Lägg på locket.
Se till att det stängs ordentligt.






Baka av i ugnen.
Den smet som blir "överflödig" under gräddningen, kommer att pysa ut genom hålen i formen. De är sedan mycket lätt att bara plocka bort.




Låt formen svalna ordentligt innan du tar bort ovandelen av bakformen.
Lossa kakorna och låt kallna.





Smält lite choklad i en skål.
Doppa din cakepopspinne i lite av den smälta chokladen och stick in den i din bakade cakepop.
Låt kallna ordentligt, så fungerar chokladen som ett "klister" mellan pinne och cakepop.





Doppa din nu kalla cakepop i den smälta chokladen.
(Använd gärna ett högt smalt kärl, så du inte behöver snurra runt med kakan i chokladen. då finns risken att kakan lossnar från pinnen.)







Doppa i (eller sprinkla över) valfri dekor.
Här har jag valt rött kornströssel.















Inga kommentarer:

Skicka en kommentar