onsdag 2 juli 2014

Clikstix - Det bästa som hänt sen färdigskivat bröd!

Ett relativt nytt verktyg på marknaden är Clikstix. Här visar jag Daisyn.
Clikstix finns i flera olika utföranden varav bokstäver och siffror tar störst plats på marknaden.


Det är ett superenkelt verktyg att använda, fungerar både för sockerpasta, marsipan och de övriga sockermassorna på marknaden. Det enda man ska tänka på är tjockleken på massan, samt att massan inte fastnar i bordet. Enkelt, eller hur?
Här kommer en enkel steg-för-stegbeskrivning på hur verktyget används.

Börja med att kavla ut din valda massa (sockerpasta eller marsipan) till en tjocklek av max 2mm.
Kavlar du den tjockare än så, kommer massan att tryckas upp i verktyget och fastna.

Lägg din clikstix ovanpå din utkavlade massa och tryck till genom att trycka på sidorna av verktyget.
(Baksidan är en "linjal" som senare lossar dina blommor, undvik att trycka på den just nu.)

Rotera verktyget och massan ett par varv tryckt mot bordet innan du lyfter upp den.
Detta för att du ska vara säker på att massan inte fastnar i bordet, vilket kommer att försvåra för dig.
Lossa den överflödiga massan från verktyget.

Så här ska det se ut på undersidan av verktyget innan du trycker ut blommorna.

Nu är det dags att pressa ned baksidans "linjal" och på det sättet lossa blommorna.
De trillar lätt ur din clikstix.

Vackert, enkelt, snabbt och smidigt!
Nu är det bara att dekorera.



Tips: Fäst gärna en pärla eller kornströssel i mitten av blomman.
Du hittar olika modeller av dem här.



https://plus.google.com/b/110169536901589980222/+DreamcakesSe%C3%A4lskabakning/posts

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar