torsdag 13 november 2014

Blommor och blad av samma utstickare

Jag fick möjlighet att "leka" lite med en av mina utstickare häromdagen.
Mycket för att jag ville prova den nya röda flower and modellingpaste som är en nyhet från Renshaw.
Det bästa sättet är då att både modellera en lite kraftigare figur för att se hållbarheten, samt kavla tunt och låta torka för att se hur bra den håller formen, samt hur skör den ev är.
Så här roligt hade jag:

Och här kommer en beskrivning på hur jag gjorde:



Plocka först fram allt du behöver:
Utstickare Löv i 3-pack
Paddy (flower foam pad)
Mjuka pärlemopärlor (eller annan valfri mittpunkt)
Kristyr att fästa ihop blomman med



Kavla ut din flowerpaste och stick ut med önskad storlek av utstickaren.
Du kan lägga utstickaren i mindre modell inne i den stora, så får du det ihåliga "bladet" på bilden.
Alternativt kan du ta ditt cuttingwheel och skära skåror i kronbladet. Det ger en riktigt snygg effekt.


Skär skåror med ditt verktyg.
Lägg två storlekar av utstickaren i varandra, för att få ett ihåligt "blad"


Placera bladet på din paddy och tunna ut kanterna med ditt dogbone. Jag valde att inte "frilla" kanterna så hårt, utan jag ville ha ganska raka kanter. Jag drog därför försiktigt med mitt dogbones böj (se placeringen av verktyget på bilden) och tunnade bara ut, utan att göra volang.





Lägg sedan bladen i en torkform för önskad böj på bladen. 
Låt torka i några timmar, gärna över natten.
Här har jag sprayat bladen med pärlemospray för en snygg och läcker lyster.




Spritsa lite kristyr på de torra bladens undersida och montera dit dem i det mönster du själv väljer.
Här har jag valt att blanda både ihåliga blad samt kronblad i alla tre storlekarna. 




Som mitt har jag använt våra mjuka guldpärlor. Även de har jag fäst med lite kristyr.




Så vad tyckte jag då om Renshaws röda Flower and modellingpaste?
Precis lika bra som jag tycker om den vita. Smidig att arbeta med, torkar bra och går att ta tag i utan att det torra bladet går i tusen bitar (vilket så ofta händer med pasta som inte är bra. Ingen nämnd, ingen glömd...)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar