onsdag 23 mars 2011

Gum tragacanth och CMC

Vi får ofta frågan vad det är för skillnad på gum tragacanth och CMC samt vad man ska använda dem till, så här kommer en liten förklaring, så som jag fått den förklarad för mig:

Gum tragacanth är en naturprodukt av saven från träd. Den är torkad och mald till ett pulver.
CMC är framställd på konstgjord väg och är en syntetisk produkt.

Vad använder man då gum tragacanth och CMC till?
Gum tragacanth och CMC kan blandas med lite vatten för ett ätbart lim eller knådas in som den är (inte uppblandad med vatten) i sockerpasta för att få en fastare pasta att modellera och göra blommor med.
Gum tragacanth får med fördel "vila" innan den används, då den sväller långsamt.
Använder man CMC kan man känna att pastan blir tjockare och fastare med en gång.

Vilket man föredrar att använda är en smaksak.
Prova! Ni kan använda både Gum tragacanth och CMC till våra sockerpastor, både den vita och de färgade.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar