I helgen var vi bjudna på förlovningsfest till mina vänner.
Mycket trevlig tillställning blev det, och då de förlovade sig på stranden tyckte vi det passade sig förträffligt bra att ge en läcker picnic-korg med filt, champagne och hembakade biskvier som vi smaksatt med en av våra essencer.
(Jordgubbssäsongen är ju lite off nu, så då får man göra det på ett sätt som fungerar...)
Förslag på olika smaksättningar:
Päronbiskvier: Päronessence, grön livsmedelsfärg, grönt strössel.
Jordgubbsbiskvier: Jordgubbsessence, strössel och färg som ovan.
Blåbärsbiskvier: Blåbärsessence, lila livsmedelsfärg, blått/lila strössel.
Här kommer receptet:
Bottnar:
2 äggvitor
400g marsipan
Fyllning:
2 ägg (jag tog de två överblivna äggulorna och ett ägg)
230 g strösocker
450 g smör
1-2 tsk valfri smakessence
livsmedelsfärg i valfri kulör
200g Vit choklad
Strössel, glitter eller annan dekor.
Gör så här:
Riv marispanen, vispa äggvitorna lätt och blanda samman.
Klicka ut på plåt, baka av i ca 10 minuter 180 grader.
Lossa från plåten och låt svalna på galler.
Tips: Är det svårt att få bottnarna att släppa: Dra av bakplåtspappret från plåten, skölj plåten i kallt vatten och dra tillbaka pappret på plåten igen. Nu gör fukten att det är lättare att lossa kakan!
Nu är det dags för fyllningen:
Blanda samman äggen och sockret i bunke över vattenbad. Värm till sockerkristallerna smält (ca 60-65 grader).
Häll över i assistent och vispa tills det svalnat lite.
Nu lägger du även i ev karamellfärg och smaksättning.
Jag använde i detta fallet 2 tsk smultronessence samt lite flytande rosa karamellfärg.
Dela smöret i mindre bitar och låt vispa med till en slät kräm.
Smöret ska inte vara för kallt men inte heller helt rumstempererat, då krämen blir för mjuk.
Bre nu på smörkrämen på den platta sidan av biskvierna. Forma lite "toppar" av smörkrämen.
Lägg på plåt eller bricka och ställ in i frysen en stund så att smörkrämen får stelna ordentligt.
Smält 200g vit choklad i micron. VAR FÖRSIKTIG! Vit choklad bränns jättelätt!
Kör full effekt men inte mer än 15-20 sekunder i taget.
Häll upp strössel i en skål brevid och sätt i en sked så att du är förberedd för chokladen stelnar fort...
Doppa nu biskvierna i shokladen och strö lite strössel över.
Ställ tillbaka på brickan/plåten och låt stelna.
NJUT!
https://plus.google.com/b/110169536901589980222/+DreamcakesSe%C3%A4lskabakning/posts
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar