fredag 1 juli 2011

Kanonbra muffinsmix med choklad.

Ibland räcker bara inte tiden till. Ibland känner man inte för det. Och ibland är det bara behändigt och bekvämt.
Igår fick vi in en ny muffinsmix till butiken. Naturligtvis var jag tvungen att prova med en gång!
Mixen blandas med ägg, vatten och matolja. I mitt fall blev det smält smör då jag tycker bättre om den smaken än oljan och ut ur ugnen kom 12 väldoftande, höga, fina muffins!


Här kommer "receptet".

400g muffinsmix (1 förpackning.)
3 ägg
140 g smält smör (kan ersättas med 1,5 dl vegetabilisk olja.)
Knappt 1 dl vatten.

Vispa alla ingredienserna på hög effekt i 3 minuter.
Fyll formarna ca 2/3 med smet.
Grädda i 200 graders värme ca 15-16 minuter.

Superenkelt!

Denna mixen kan även användas för tårtbottnar och som bottnar till olika bakverk.
Man kan med fördel blanda ner nötter, frukt, chokladbitar eller något annat gott!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar